RIJVAARDIGHEIDSTEST

 
De rijvaardigheidstest is om een schatting te maken van hoeveel lessen de leerling mogelijk nodig heeft. Om de slagingskans bij het CBR zo groot mogelijk te maken. De duur van deze les is 90min. Er wordt gekeken naar rijervaring, omgang met het voertuig, leervermogen, motivatie, kennis van de theorie en beschikbaarheid. Aan de hand van het rijvaardigheidsformulier komt er een advies van het aantal benodigde rijlessen.
 
 
RIJ-OPLEIDING B
 
Tijdens onze opleiding voor rijbewijs B is ons doel de leerling (min. 16,5 jaar )zo goed mogelijk voor te bereiden op het alledaagse verkeer. In deze maatschappij gaat het vaak om zo snel mogelijk van A naar B te komen. En hebben mensen veel dingen aan hun hoofd waardoor ze minder alert zijn in het verkeer. Deel nemen gaat niet alleen om zelf goed opletten en kunnen rijden maar ook goed opletten en ingrijpen op andermans vergissingen en fouten. Ook leren wij de leerling om te gaan met agressie in het verkeer.  Zowel van de leerling zelf als van de mede weggebruikers. Men moet ook zeker niet vergeten dat het rijbewijs een bewijs van rijbevoegdheid is en ook ten tijde van zware overtredingen onmiddellijk ingevorderd kan worden. Voor ons als rijschool is het belangrijk dat de leerling in een korte tijd goed opgeleid wordt voor het examen. En daarmee een hoop geld bespaart. Ook zorgen wij ervoor dat de leerling ruim voor het examen kennis maakt met het examen gebied zodat de omgeving wat vertrouwder is. Wilt u meer weten over het verloop van het examen kijk dan bij Algemene informatie. 
 
 
VERNIEUWD EXAMEN
 
Ingang 1 januari 2008
 
Voor het vernieuwde examen worden de regels niet strenger maar word de leerling veel zelfstandiger opgeleid. Dat wil zeggen dat de leerling meer vrijheid krijgt in het doen van bijzondere verrichtingen. Ook wordt er gekeken naar een stukje zelfstandig rijden dat kan met navigatie of in de vorm van cluster opdrachten of naar een oriëntatiepunt rijden. Dat betekent dus dat het nieuwe rijden meer aansluit op het zelfstandig rijden na het rijexamen.
 
Het doel hiervan is het aantal verkeersongevallen van beginnende bestuurders terug te dringen.
 
 
SPOEDOPLEIDING
 
Voor u zich gaat aanmelden voor de spoedopleiding moet u al in het bezit zijn van een theorie certificaat. Zo kan de leerling zich volledig op de lessen storten en kan er e.v.t. al een examen gepland worden. Tijdens de spoedopleiding wordt er intensief gelest. Dat wil zeggen dat de leerling zo vaak mogelijk in de auto zit om zo de auto en het gedrag van de auto te leren. Maar zeker ook verkeersinzicht te krijgen en inzicht in mede weggebruiker. 
 
 
FAALANGST
 
Sinds enige tijd heeft het CBR faalangstexamens. Deze examens zijn bedoeld voor mensen die prestatiedrang hebben of terwijl angst om te falen.
Dit is meestal al bekend bij leerlingen omdat ze op school er vaak ook last van hebben/hadden. De rijschool zoekt eerst uit in hoeverre de leerling faalangst heeft en start dan een gepast traject. 
 
 
RIJANGST
 
 
Angst om te rijden kan vele oorzaken hebben. Zoals het betrokken zijn of zien van een ongeluk kan een grote rol hierin hebben.  Wij proberen die angst weg te nemen door stap voor stap de leerling te laten wennen aan een specifieke verkeerssituatie en natuurlijk uit te zoeken waar de leerling nou precies angst voor heeft. Ook is het heel belangrijk dat de leerling zich op zijn gemak voelt bij de instructeur/trice. De lessen bestaan niet alleen uit rijlessen maar kunnen ook gesprekken zijn tussen leerling en instructeur. Deze gesprekken kunnen tijdens het nuttigen van een drankje worden gevoerd zodat de leerling zich geheel ontspannen voelt. En zo proberen wij de leerling een vertrouwd en veilige verkeersdeelnemer te maken.
 
 
OPFRISCURSUS
 
Bent u in het bezit van een rijbewijs maar heeft u al een tijd niet achter het stuur gezeten of dat nou 1 jaar of 15 jaar is. Als u geruime tijd niet in een auto heeft gereden en onzeker bent over uw rij-kwaliteiten, omdat u niet meer alleen in een auto durft te stappen of omdat u niet meer weet hoe bepaalde handeling en/of verrichtingen gaan. Dan is de opfriscursus iets voor u. Tijdens deze cursus behandelen we zaken waarvan u vindt dat dat enige aandacht vereist. Ook behandelen wij het "nieuwe rijden"op deze manier draagt u een steentje bij aan het milieu en uw portemonnee. Het uiteindelijke doel van de cursus is om van u weer een weggebruiker te maken die vol zelfvertrouwen zelfstandig de weg op gaat. Ook is de staat bezig rijbewijs bezitters om de 5jaar zo'n opfriscursus te verplicht om zo de verkeersveiligheid te beperken en de kennis te vergroten. 
 
Er kunnen ook een aantal rijlessen in eigen auto gevolgd worden.
Zodat u ook vertrouwd raakt met uw eigen auto.
Powered by Website Baker